No-Churn Cuberdon Ice Cream

ja1

 

You’ll need:

300g condensed milk

2 dl full fat cream

12 cuberdons

Method:

ja4

Cut the cuberdons into rough chunks. In a large bowl, whip cream until fluffy. Gently fold in the condensed milk, then the cuberdon chunks.

Pour ice cream into a freezable container and freeze for at least 3 hours before scooping.

 

Advertisements

12 replies »

  1. Hey Louie, proficiat met je nieuwe website !
    Ik had een vraagje bij het bereiden van het cuberdon ijs.
    Je schrijft dat je het bij voorkeur nog een nachtje in de frigo zet ?
    Moet dit niet “diepvries” zijn ?
    Je hebt geen glucose gebruikt.
    Is het ijs dan nog gemakkelijk te scheppen ?
    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Like

    • Dag Karine! Bedankt 🙂
      Inderdaad, het moest diepvries in plaats van koelkast zijn. Ik heb het alvast aangepast, bedankt voor je opmerking. Ik gebruik geen glucose, en het ijs is perfect schepbaar. Zélfs wanneer je het net uit de diepvries haalt 😉

      Like

  2. Hallo Louie, wat een goed recept! Zou het moeilijk zijn cuberdons zelf te maken? Je kunt ze wel vervangen natuurlijk, maar ik was benieuwd of dat te doen zou zijn.

    Like

  3. Ik ben verzot op desserts die je in een handomdraai maakt! Deze ga ik binnenkort zeker eens testen! Ziet er alvast heerlijk uit! Heel mooie foto van die cuberdons trouwens, je krijgt er instant goesting in! Groetjes

    Like

  4. Hey Louie,

    Al 2 keer gemaakt en mijn 3 mannen zijn er verzot op sindsdien.
    Binnenkort begint het rabarberseizoen, zou je de cubersons door rabarber kunnen vervangen?

    Groetjes
    Dominiek

    Like

    • Hey Dominiek. Blij dat het recept zo in de smaak valt! Je kan dit toetje helemaal naar je eigen hand draaien, ik ben ervan overtuigd dat rabarber ook ongetwijfeld erbij zou passen. Voor een speciaal tintje kan je er nog wat gember aan toevoegen, dit gaat heel goed bij de friszure smaak van rabarber 🙂

      Like

  5. Ik heb de cuberdons laten smelten. Maar toen ik het bij de room en de melk deed bleef het toch als 1 brij aan elkaar plakken en daardoor moeilijk mengbaar.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s